Anasayfa » Mobil » İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım? 2023

İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım? 2023

İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım? 2023

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan İnstagram’da birçok kullanıcı birbirini takip ediyor ve aynı zamanda birbirini engelliyor. Peki, İnstagram üzerinden engellendiğinizi nasıl anlarsınız? İşte bu sorunun cevabı:

İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım? 2023

Instagram’da engellendiğimizi nasıl anlarız?

İnstagram engellenmesi, kullanıcının hesabının geçici veya kalıcı olarak kısıtlanması anlamına gelir. İşte İnstagram’da engellenme durumunu anlamanın bazı belirtileri:

  1. Hesap Görünürlüğü: Hesabınızı başka bir hesaptan kontrol ettiğinizde veya başka bir hesaptan arama yaptığınızda, profilinizin görünmediğini fark ederseniz, bu bir engellenme işareti olabilir.
  2. Paylaşımların Görünmemesi: Paylaştığınız fotoğraflar veya videolar, takipçilerinizin akışında veya keşfet bölümünde görünmezse, hesabınızın engellenmiş olabileceğini düşünebilirsiniz.
  3. Beğeni, Yorum ve Takip İşlemleri Kısıtlanması: Eğer hesabınızın etkileşimleri önemli ölçüde azaldıysa veya beğenme, yorum yapma veya takip etme gibi işlemleri gerçekleştiremiyorsanız, bu da engellendiğinizi gösterebilir.
  4. Uyarı Bildirimleri: Instagram, engellendiğinizde size bir uyarı bildirimi gönderebilir. Bu bildirimde engellendiğinizin belirtilmesi veya hesabınızın geçici olarak askıya alındığına dair bir bildirim olabilir.
  5. Otomatik Yanıtlar: Instagram, kullanıcılarının yanıtlarını otomatik olarak filtreleyebilir veya engelleyebilir. Eğer mesajlarınızın veya yorumlarınızın hiçbirine yanıt alamıyorsanız, bu da engellendiğinizi gösterebilir.

Instagram’da DM’den Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım? 2023

Instagram’da engellendiğinizi anlamak için mesajlarınızın iletilip iletilmediğine bakın. Genellikle ilk şüphe mesajlar iletildiği halde okunmadığında ortaya çıkar. Mesajlarınızın hiçbiri okunmuyorsa bu durumda ilgili kişinin profiline bakın.

Profilinde sizin göremediğiniz takip, takipçi ve gönderi bilgileri söz konusu olduğunda engellenmiş olabilirsiniz. Kişinin hesabını silmemesi halinde ya da o görüntüye teker teker takipçilerini silerek uğraşması halinde -ki bu düşük bir ihtimaldir- engellenmemiş de olabilirsiniz. Genellikle bu belirtiler engellendiğinizi ortaya koyar.

Gerçekten engellendiniz mi yoksa hesap mı silindi?

İnstagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım? 2023

Tüm bunlardan ayrı olarak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri, hesabın sizi gerçekten engelleyip engellemediğidir. Eğer söz konusu kişinin hesabına ulaşamıyorsanız, hemen engellediğini düşünmemelisiniz. Zira hesabını silmiş olma ihtimali de mevcuttur.

Bu durumda ayrımı yapmak önemlidir. Silme ve engelleme arasındaki en önemli fark şudur: Birinde hesabın olması, ancak sizin karşınıza çıkmaması; diğerinde ise hesabın hiç var olmamasıdır. Eğer biri sizi engellediyse, arama kısmında onu bulma ihtimaliniz vardır. Ancak kişi hesabını sildiyse, onu hiçbir şekilde göremezsiniz.

Hatta hesabını silen kişiye profil bağlantısı üzerinden dahi ulaşmanız mümkün olmaz. Bunun dışında, engellendiğinizi düşündüğünüz hesabı gizli sekme üzerinden görüyorsanız, ancak normalde göremiyorsanız, engel durumunun olma ihtimali oldukça yüksektir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz