Bu içeriğimizde CS GO bunny kodu ve bunny hop nasıl yapılır anlatacağız. Bunları uygulamak için önce ne işe yaradığına kısaca bir bakalım. Counter-Strike: Global Offensive’de tavşan atlama, oyunda hız ve hareket avantajı elde etmek için kullanılan bir tekniktir.
Aşağıdaki bhop komutları setini özel bir sunucuda hileler açıkken kullanabilir ve en havalı sizmişsiniz gibi uçabilirsiniz. Bu kılavuz size bunu nasıl yapacağınızı gösterecek.
İlk olarak, gerçek rekabetçi oyunlarda b hop’u nasıl indireceğinize dair bir fikir edinmek için hilelerle bunny hoplama alıştırması yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Süper kolay atlamaların kilidini açmak için aşağıdaki iki komuttan birini CS GO konsolunuza kopyalamanız yeterlidir. Unutmayın, resmi sunucularda kullanılamazlar.
Geliştirici konsolundan girebileceğiniz hızlandırma kodlarını yazdıktan sonra oyunda aktif hale gelir.
CS GO’da Bunny Hop Nasıl Yapılır: Kod Listesi
Bu komutlar için tek ön koşul, geliştirici konsolunu etkinleştirmiş olmanızdır. Bunu CS GO ayarlarınıza, ardından “Oyun Ayarları”na giderek ve ardından “Geliştirici Konsolunu Etkinleştir” açılır menüsünden “Evet”i seçerek yapabilirsiniz. Geliştirici konsolunu klavyenizden ` veya ~ tuşuna basarak etkinleştirdikten sonra açabilirsiniz.
Her şeyden önce: CS GO istemcinizde Developer Console’un etkinleştirilmesi gerekiyor.
Counter-Strike: Global Offensive’de Geliştirici Konsolu Nasıl Etkinleştirilir?
Konsol, Valve’ın içine yanlış bir şeyler yazabilecek ve küçük bir ayar değişikliğinden oyunun tamamen silinmesine kadar kazara işleri alt üst edebilecek oyunculara yönelik endişesi nedeniyle varsayılan olarak etkinleştirilmemiştir.
Çoğu rekabetçi oyuncunun, her ihtiyaca uyacak şekilde özenle hazırlanmış kendi yapılandırmaları vardır ve örneğin, varsayılan olanlardan çok farklı olan görsel çözümleri içerebilir. Ama yine de, onu nasıl etkinleştireceğiniz ve açacağınız aşağıda açıklanmıştır – lütfen bunu kendi takdirinize bağlı olarak yapın. Herhangi bir düzenleme yapmadan önce en azından yapılandırma dosyalarını yedekleyin.
Ana menüdeyken, Ayarlar çarkını bulun. Ayarlara ulaştığınızda, “Oyun Ayarları”na gidin. Şimdi tek yapmanız gereken, pozitif bir değere sahip olması için değiştirmeniz gereken “Geliştirici Konsolunu Etkinleştir” seçeneğini bulmak. Ardından Uygula’ya basın.
Varsayılan düğmenin (~) sizin için sorunlu olması ve yanlışlıkla çok fazla basmanız durumunda veya sadece daha kullanışlı bir şeye bağlamak istiyorum. Listede “Toggle Console” girişini bularak “Klavye ve Fare” ayarlarında bunu kolayca yapabilirsiniz.
Şimdi, istediğiniz haritayı başlatın ve bot kick kullandığınızdan emin olun (başlangıçta konsolda /bot_kick). Ardından, aşağıdaki komutları kullanın:
- sv_cheats 1;
- sv_accelerate_use_weapon_speed 0;
- sv_airaccelerate 12
- sv_autobunnyhopping 1;
- sv_enablebunnyhopping 1;
- sv_maks speed 3500;
- sv_staminajumpcost 0;
- sv_staminalandcost 0;
- sv_durabilitymax 0;
- sv_staminarecoveryrate 0;
Bu kod, boşluk tuşunu tavşan atlama eylemine bağlar. Boşluk tuşunu basılı tuttuğunuzda, karakteriniz tavşan zıplamaya başlayacak, hız ve ivme kazanacaktır. Doğru anlarda tekrar tekrar zıplayarak ve çömelerek çalışır ve haritada daha hızlı ve daha verimli hareket etmenizi sağlar.
Tavşan atlamanın ustalaşmak için pratik ve zamanlama gerektirdiğini ve belirli durumlarda her zaman en iyi strateji olmayabileceğini unutmayın.
Hızlı Bunny Hop Komutları
Bu komutlar, yer tutarken sizi otomatik olarak hoplatır ve ayrıca CS:GO’nun hız limitlerini yükseltir. Bunlarla, her bunny hop sonrası daha da hızlanacak ve sonunda A Long on Dust II’yi tek bir sıçramayla tamamlayabileceğiniz bir noktaya ulaşacaksınız.
sv_cheats 1;sv_enablebunnyhopping 1;sv_maxvelocity 7000;sv_staminamax 0;sv_staminalandcost 0;sv_staminajumpcost 0;sv_accelerate_use_weapon_speed 0;sv_staminarecoveryrate 0;sv_autobunnyhopping 1;sv_airaccelerate 2000
Normal Bunny Hop Komutları
Bu komutlar, siz yer tutarken tavşan zıplamasını etkinleştirir, ancak CS:GO’nun hız sınırlarını yükseltmez. Bu, ilk komut gibi “doğaüstü” hızlara değil, bhop’lu bir sunucuya maksimum hıza ulaşacağınız anlamına gelir.
sv_cheats 1;sv_enablebunnyhopping 1;sv_maxvelocity 3500;sv_staminamax 0;sv_staminalandcost 0,050;sv_staminajumpcost 0,080;sv_accelerate_use_weapon_speed 0;sv_staminarecoveryrate 0;sv_autobunnyhopping 1;sv_airaccelerate 12
Hızlı hareket edebilmenin avantajları
Counter-Strike: Global Offensive’da hızlı hareket etmek, birçok avantaj sağlar. Bu sayede aşağıdakileri elde edersiniz.
Daha hızlı hareket ederek rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz. Rakiplerinizin beklemediği bir anda çıkarak onları öldürmek veya bombayı yerleştirmek, maçı kazanmanıza yardımcı olabilir.
Hızlı hareket ederek, harita üzerindeki yerler arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Bu, oyun sırasında çeşitli rotaları takip ederek rakiplerinizi şaşırtmanıza ve onlardan kaçmanıza yardımcı olur.
Hızlı hareket etmek, hedef almayı zorlaştırır. Rakiplerinizin sizi takip etmesini zorlaştırarak, hayatta kalma şansınızı artırır.
Hızlı hareket etmek, elinize daha fazla silah ve ekipman almanızı sağlar. Özellikle bir kıyafet seti almak için yeterli paranız yoksa, hızlı hareket ederek, maçın başında bir set kıyafet kazanmanız mümkündür.
Son olarak, hızlı hareket etmek oyunun daha eğlenceli olmasını sağlar. Hızlı hareket etmek, oyun içinde daha dinamik ve heyecanlı bir oyun ortamı yaratır.
Hızlı Bunny nasıl yapılır?
CS:GO’da hızlı tavşan zıplaması yapmak için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz:
İlk olarak, duyarlı ve doğru olan iyi bir fareye sahip olduğunuzdan emin olun. Bu, tavşan atlamasını daha hızlı ve tutarlı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.
Zıplamalarınızı patlatma ve zamanlama gibi temel tavşan atlama tekniklerini uygulayın. Hızlı bir tavşan zıplaması gerçekleştirmek için bu teknikleri iyi anlamanız gerekir.
Hızlı bir tavşan zıplaması yürütmenize izin verecek bir makro ayarlamak için bind komutlarını kullanın. Bunu oyunda geliştirici konsolunu açarak (“~” yaklaşık işaretine basarak) ve ardından aşağıdaki komutları yazarak yapabilirsiniz:
- bind “MWHEELDOWN” “+jump”
- bind “MWHEELUP” “+jump”
- alias “+bhop” “alias _special jump; jump”
- alias “-bhop” “alias _special”
- alias “+jumpthrow” “+jump;-attack”
- alias “-jumpthrow” “-jump”
- alias “+jumpthrow2” “+jump;-attack;-jump”
- alias “-jumpthrow2” “+jump;-attack”
Bu komutları bir yapılandırma dosyası olarak kaydedin (“fastbunny.cfg” gibi istediğiniz adı verebilirsiniz) ve ardından konsola “exec fastbunny” yazarak yapılandırma dosyasını oyunda çalıştırın.
Artık fare tekerleğinizi yukarı veya aşağı kaydırarak bunny hoplayabilir ve zıplarken sola veya sağa saldırarak hızlı bir bunny hop gerçekleştirebilirsiniz. Alıştırma yaparak, hızlı hareket etmek ve düşman ateşinden kaçmak için bu tekniği kullanabilirsiniz.
Bunny kodu kullanmak yasal mı?
Bunny hopping, Counter-Strike: Global Offensive oyununda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Ancak, bazı turnuvalar ve ligler, bunny hopping gibi bazı teknikleri yasaklayabilir veya kısıtlayabilir. Ayrıca sunucu bazlı da bunny hopping gibi bazı hızlandırma tekniklerini yasaklayabilir.
Bunun nedeni, bunny hopping’in oyun dengesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilecek birçok dezavantajı da olmasıdır. Maçtan önce turnuva ve sunucunun buna izin verip vermediğini kontrol etmek gerekir.
Bunu yaparsanız sorumluluğun sizde olacağını unutmayın. Sonuçta bu bir şekilde çevrimiçi oyunda hileyi aktifleştirmek anlamına da geliyor. O sebeple sunucudan banlanmanız da mümkün. Özellikle battle royale oyunlarda bu tarz hilelere izin verilmemektedir.
Başka CSGO Komutları var mı?
Elbette CSGO’da başka konsol komutları da bulunmaktadır. Ancak unutmamak lazım ki bunlar her sunucuda çalışmamaktadır. CS:GO için genel olarak kullanılan terimler ve anlamları şunlardır:
“Console Commands”: Bu, CS:GO’da oyuncuların konsol penceresini açarak oyun ayarlarını değiştirmelerine izin veren kodlardır. Bu komutlar, oyun içi grafik ayarlarını değiştirmekten, crosshair’i özelleştirmekten, FPS’i artırmaktan vb. pek çok şey yapmanıza olanak tanır. Aşağıda çok kullanılan kod satırlarından bazılarını bulacaksınız:
- fps_max [value]: Bu komut, oyun içindeki FPS limitini belirlemenize izin verir.
- cl_crosshaircolor [value]: Bu komut, crosshair rengini değiştirmenizi sağlar.
- mat_disable_bloom [0/1]: Bu komut, oyundaki bloom efektlerini açıp kapatmanıza olanak tanır.
“Config Files”: Bu, oyun ayarlarını kaydedebileceğiniz ve yükleyebileceğiniz dosyalardır. Config dosyaları, oyun içindeki ayarları otomatik olarak yapmanıza izin verir.
- autoexec.cfg: Bu, oyuncuların oyun başlatıldığında otomatik olarak yüklenen bir config dosyasıdır. Bu dosyada, oyuncuların FPS’i artırmak için gereksiz grafik özelliklerini kapatmaları gibi birçok ayar bulunur.
- crosshair.cfg: Bu dosya, oyuncuların crosshair’i özelleştirmek için kullanabilecekleri bir config dosyasıdır.
“Binds”: Bu, oyun içindeki tuş kombinasyonlarını veya tek tuşları belirli komutlarla eşleştirmenize izin veren komutlardır.
- bind [key] “+jump”: Bu komut, oyuncuların zıplamak için belirli bir tuşa basmasını sağlar.
- bind [key] “say [message]”: Bu komut, oyuncuların belirli bir tuşa basarak oyun içinde bir mesaj yazmalarına olanak tanır.
“sv_cheats 1”: Bu komut, hile kodlarını açar ve oyuncuların oyun içinde değişiklik yapmalarına olanak tanır. Ancak, bu modda oynadığınızda oyun istatistikleri takip edilmez ve rekabetçi maçlarda kullanmanız yasaktır.
“noclip”: Bu komut, oyuncuların duvarların içinden geçmesine izin verir ve engellerin üzerinden uçmasını sağlar.
“bot_kick”: Bu komut, oyuncuların oyun içindeki botları kaldırmalarına olanak tanır.
“mp_startmoney”: Bu komut, oyuncuların başlangıç ??parasını ayarlamalarına olanak tanır.
“mp_maxrounds”: Bu komut, bir maçta maksimum raund sayısını belirler.
“mp_autoteambalance”: Bu komut, oyunun takımlar arasında otomatik olarak dengelenmesini sağlar.
“cl_showfps”: Bu komut, oyuncuların oyun içindeki FPS değerini görüntülemesine olanak tanır.
“voice_enable 0”: Bu komut, oyuncuların oyun içindeki sesli sohbeti kapatmasına olanak tanır.
“r_drawtracers_firstperson 0”: Bu komut, oyuncuların silahlarından atılan mermilerin izlerini kapatır
CS go yıllardır oynamaktan vazgeçemediğim oyun bunny hop kodları için teşekkür ederim